in

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7
Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Halo Sahabat TEKAPE.ID apa kabar? Pada kesempatan kali ini TEKAPE.ID akan membahas tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 untuk Sahabat TEKAPE.ID yang duduk dikelas 7. Yuk langsung saja yuk kita simak soalnya berikut ini.

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

1. Shiva met Lia, her old friend, on the way to her office. Shiva greeted him.

Shiva: You are Lia, right? Hi
Lia: Hello Shiva. Oh, I’m fine. How about you
Shiva: I’m fine too. I now work for an office.
Lia: Really? How happy you are!

A. Where do you live now?
b. How are you
c. Do you remember me?
d. Do I look well?

Answer: b

2. Pak Handoyo really wants to know how Anton is doing. He was not as happy as before.
Pak Handoyo: Anton, what’s wrong with you? You don’t see it well
tomorrow
Anton: You’re right, sir. … I think I’m cold.
Mr. Handoyo: You need to rest at home.

a. I’m fine
b. I am doing fine
c. I feel uncomfortable this morning
d. I do not feel bad

Answer: c

3. The following terms are usually used to greet someone except …

a. What is life like?
b. How are you
c. What are you doing
d. How are you

Answer: c

4. Ms. Rossy: Good afternoon, students.
Student: Good afternoon, madam.
Ms. Rossy: Well, I can’t teach you this afternoon. I have a meeting with
client.
Student: It is okay. We will learn from ourselves, madam.
The underlined speech is an expression of …

a. Greetings
b. Leave it
c. introduction
d. Banned

Answer: a

5. Ruly: Hello, I’m Ruly. …?
Adi: Hello. My name is Adi Nice to meet you.
Ruly: Nice to meet you too, Adi.

a. What is wrong with you?
b. What is your name
c. How are you
d. Are you a new student?

Answer: b

6. Ferly: Romy, this is my sister Vivian.
Romy: …?
Vivian: How are you? I’ve heard a lot about you.

a. How are you?
b. How are you
c. How is your life
d. What happened

Answer: a

7. Below is an expression of how you can imagine other people, except …

a. Hello, I’m Any
b. This is your first meeting with you. I am Shelly
c. May I introduce myself?
d. I want to introduce you to my friend Franda

Answer: d

8. Sorry, everyone. I would like to introduce Mr. Richter to everyone. He is a new employee in our office.
The underlined expression is …

a. Introduce me
b. Introduce others
c. regards
d. Leave it

Answer: b

Numbers 9-15 are based on this list.

9. refrigerator pillow case
Pitcher, wardrobe, dressing table
Set the microwave knife master table
Set the time for the saucepan
Grater cooker supports eraser

Which of the following types is NOT common in the kitchen?

a. Grater
b. water heater
c. A ruler
d. jug

Answer: c

10. Which of the following methods is used to store clothes?

a. cupboard
b. support
c. refrigerator
d. dressing table

Answer: a

11. This is the type of container where liquid is stored. He often has a small gap to pour our drinks. What is that.

a. Juicer
b. water heater
c. refrigerator
d. grater

Answer: c

12. Which of these things are not usually found in the bedroom?

a. wardrobe
b. support
c. Sink
d. pillow

Answer: c

13. This object is usually in the bedroom. These are long or narrow pillows filled with pieces, feathers or fibers. What is …

a. pillow
b. support
c. palate
d. jug

Answer: b

13. This is a kitchen tool. This is a kind of pot, usually made of metal, especially for boiling water, with a lid, spout and handle. What is that

a. Jug
b. water heater
c. Sink
d. grater

Answer: b

15. This is usually found in classrooms. Usually worn by travelers. You look at it to find a place and not get lost. What is that

a. Schedule
b. Eraser
c. Card
d. head table

Answer: c

Numbers 16-20 do not refer to text.

16. Faiza is a philatelist. He really likes to collect …

a. Envelopes
b. The letter
c. stamp
d. coin

Answer: c

17. Mother puts something in the soup.

a. Oil
b. The color
c. salt
d. butter

Answer: c

18. A hunter shoots a tiger …

a. Knife
b. cut
c. That sword
d. The weapon

Answer: d

19. My mother bought oranges … very sour.
The right pronoun is …

a. That
b. you
c. we
d. that

Answer: b

20. James has a dog. James … goes for a walk every day.

a. That
b. that
c. you
d. HIS

Answer: a

Contoh Soal Essay:

  1. Where is your home located…
  2. Is it a small or large house…
  3. How many rooms are there…They are
  4. Is there a yard or garden behind or in front of your house…
  5. Do you like living there…
  6. Is your house clean…
  7. Who cleans your house…
  8. Do you have a garage..
  9. How many people live in your house…
  10. who are you…

Rekomendasi